Judecătorii au decis ca toate cele 28 de persoane reținute în dosarul privind producerea și importul de dispozitive de vapat și dulciuri cu substanțe psihoactive să fie plasate în arest la domiciliu.
Astfel, instanța nu a dat nicio decizie de arestare preventivă, nici măcar în ceea ce îl privește pe polițistul implicat în „afacere”.
Mai mult, cetățeanul canadian care deține majoritatea acțiunilor fabricii va fi cercetat sub control judiciar, arată stiripesurse.ro.
În județul Iași, se afla o fabrică în care se produceau aceste dispozitive, iar, la nivel național, au mai fost descoperite 5 locații folosite ca depozite. În interiorul fabricii, au fost descoperite aproximativ 40 de tone de cânepă industrială, ce urma a fi prelucrată, pentru obținerea de substanțe psihoactive.
Din estimările procurorilor a rezultat faptul că, în aceasta fabrică, s-au investit 5.000.000 de euro, dintre care aproximativ 1,2 milioane de euro în aparatură modernă.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au reținut 28 de persoane, implicate în aceste activități, între care un cetățean canadian, care era acționarul majoritar al fabricii.
De asemenea, un agent de poliție din cadrul IPJ Iași ar fi fost implicat în activitatea de ambalare a substanțelor. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iași a fost informat de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași cu privire la faptul că, față de un angajat al instituției, a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.
În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea a 28 de inculpaţi, în dosarul privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.
Sursa foto: Shutterstock